fbpx Tojásnak látszó tárggyal dobták meg Emmanuel Macront - VIDEÓ | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tojásnak látszó tárggyal dobták meg Emmanuel Macront - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tojásnak látszó tárggyal dobták meg Emmanuel Macront - VIDEÓ

2021. szeptember 27. - 15:52

 

Egy fiatal férfi egy főtt tojásnak tűnő objektummal dobta meg Emmanuel Macron francia elnököt, aki egy Lyonban megrendezett vendéglátóipari, idegenforgalmi és élelmiszeripari üzleti kiállításon vett részt.

Forrás: Lyon Mag/Twitter

Macron éppen egy pavilonban üdvözölte az embereket és többekkel kezet fogott, miközben a biztonsági szolgálat és a rendezvényen résztvevő újságírók vették körbe. A Lyon Mag helyi hírportál felvételén látható, hogy egy jelenlévő egy kis kerek tárggyal dobja meg a francia elnökön, mely lepattan a bal válláról. 

A maszkot viselő Macron meglepetten nézett az említett tárgyat elhajító fiatalember irányába, mielőtt biztonsági szolgálata közbelépett. Az elnök egyik testőre a kezével eltakarta Macron arcát – számolt be az RT.

Azt is rögzítették, hogy a biztonsági szolgálat elfog egy ismeretlen személyazonosságú fiatal férfit, aki feltételezhetően eldobta a tárgyak, miközben azt kiabálta, “Viva la revolution!”, vagyis “Éljen a forradalom!”. Indítékai jelenleg tisztázatlanok. 

A Lyon Mag szerint a tárgyat eredetileg főtt tojásnak vélték, de ez az információ egyelőre megerősítésre vár.

A francia sajtó arról számolt be, hogy az incidens ellenére Macron közölte kíséretével, hogy hajlandó beszélgetni a támadójával. “Ha mondanivalója van, jöjjön, és mondja meg” – idézte az elnököt a Le Parisien. 

Júniusban Macront egy fiatalember megpofozta egy dél-franciaországi turnéja során, a támadót nem sokkal később szabadságvesztésre ítélték. Nemrég szabadult. 2017-ben az akkor még elnökjelölt Macront egy mezőgazdasági vásáron tojással dobták meg Párizsban. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s