h i r d e t é s

Többfelé eshet, újabb hidegfront érkezett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Többfelé eshet, újabb hidegfront érkezett

2021. március 14. - 05:54

 

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor.

Egy hidegfront érkezik, így többfelé számíthatunk esőre, záporokra, délnyugatra kiadósabb eső jöhet. Élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Reggel 2-7 fokot mérhetünk, délután pedig 6 és 13 fok között alakul a csúcshőmérséklet, keleten lesz enyhébb az idő.

Nemzeti ünnepünkön, azaz hétfőn a Dunától keletre felhős, borongós időre van kilátás, a keleti, délkeleti határ mentén kisebb eső előfordulhat. A Dunántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, de az Alpokalján egy-egy zápor kialakulhat. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban -2, +5, napközben 8-12 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás várható, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyekre nehéz nap vár. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, alvászavarok egyaránt előfordulhatnak.

A többfelé szeles idő miatt ingerlékenység, frusztráltság, nyugtalanság is felléphet.

A napos időt felhős, több helyen szürke idő váltja fel, emiatt kedvetlenebbnek, levertebbnek érezhetjük magunkat.

Öltözzünk rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s