h i r d e t é s

Többen tengeralattjárót hallottak Miskolcon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Többen tengeralattjárót hallottak Miskolcon

2022. június 30. - 12:05

Se nem tengeralattjáró, se nem a világvége hangja, amit Miskolcon hallottak

Több hívás is érkezett az elmúlt napokban a mályi Madármentő Állomásra, hogy Miskolcon az Avas városrészen tengeralattjáró vélnek hallani, számolt be róla az állatvédő szervezet a Facebook-oldalán.

Mint fogalmaztak a posztban, volt, aki meg is ijedt, hogy feltör valamelyik csatornából a tengeralattjáró. De szó nincs erről, nyugtattak meg mindenkit.

Bár van hasonlóság a tengeralattjárók szonár hangja és az avason hallott hang között, de a városokban hallható hangot a füleskuvik (Otus scops) adja éjjelente. Tehát nem lesz világvége és nem tör elő sehol tengeralattjáró a csatornából

– közölték.

A füleskuvik egyébként így néz ki:Füleskuvik - Forrás: wikipedia/Patko erika

És ilyen a hangja:

A füleskuvik az egyetlen nálunk költő bagolyfaj, amely vonuló. A telet Afrikában tölti. Hazánkba április második felében érkezik vissza, és szeptember elejére az állomány döntő többsége már el is vonul. Költési időben tápláléka rovarokból áll. Tollazata a fa kérgéhez hasonló, ezért jól el tud rejtőzni a fák lombkoronájában. Éjjel aktív.

Tollfüleit nyugalmi állapotban lelapítja. Mivel a rovarok száma erősen befolyásolja a költési sikert és a fészekalj nagyságát, ezért a növényvédő szerek csökkentésével, valamint mesterséges költőodúk kihelyezésével növelhetjük az állományt. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s