h i r d e t é s

Több tucat embert evakuáltak egy kóbor kutya és egy portás szerencsétlenkedése miatt az egyik romániai kórházból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több tucat embert evakuáltak egy kóbor kutya és egy portás szerencsétlenkedése miatt az egyik romániai kórházból

2020. november 21. - 08:04

 

A portásszobából áradó kellemetlen, csípős gázszag miatt kiürítették a klinikát, mivel azt hitték, valamilyen kémiai anyag szivároghatott ki az egyik laboratóriumból.

Forrás: Digi24

A bizarr eset a Ștefănesti-i Krónikus Betegségek és Idősgyógyászati Kórházban történt – számolt be róla a Digi24. Később kiderült, hogy valójában egy portás áll az ügy mögött, ugyanis egy kutyától megijedve döntött úgy, hogy használja a könnygázspray-ét.

Amíg a tűzoltók megérkeztek a helyszínre, már 28 beteget evakuáltak az intézményből, sokakat ágyastól és kerekesszékestől menekítettek ki a szabadba. Az egyik orvos elmondta, mivel nem tudták, hogy honnan eredhet a szúrós szag, a megfelelő protokoll szerint jártak el, és kiürítették a kórtermeket, illetve felhívták a 112-es segélyhívót.

A katasztrófavédelmi mentőalakulatok pillanatok alatt kiérkeztek a helyszínre, és megállapították, hogy belső gázszivárgás szerencsére nem történt, csupán a portás könnygázspray-ét érezhették a kórházban dolgozó alkalmazottak.

Az egyik szemtanú elárulta, a portás egy kóbor kutyát szeretett volna arrébb hessegetni, ezért gondolta úgy, hogy a spray tökéletes választás lesz ehhez. A rendőrség az üggyel kapcsolatban további vizsgálatokat rendelt el. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s