h i r d e t é s

Több Tizen-okostelefon jöhet idén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Több Tizen-okostelefon jöhet idén

2015. július 05. - 10:09
0 komment

Hírügynökségi forrás szerint a Samsung több eltérő példányon dolgozik, ezek még idén jöhetnek.

Legutóbb arról írtunk a mobil operációs rendszer kapcsán, hogy az okostelefon helyett a Samsung egyéb termékekben alkalmazná azt, tekintettel arra, hogy az eddig egyetlen modell kizárólag egyes ázsiai piacokon elérhető, és nem látszik a globális terjesztésre való erőteljes törekvés. Most a Reuters számolt be arról, hogy a jövőben változhat a felállás. 

A hírügynökség az ügyhöz közel álló, ám magát megnevezni nem kívánó személyre hivatkozikcikkében, amely szerint még az idei évben több eltérő változat láthat majd napvilágot. Sajnos ezek pontos hardveres specifikációjáról, külső dizájnjáról, illetve áráról és megjelenési dátumáról sem áll rendelkezésre további információ, a Samsung maga pedig nem kívánta kommentálni a hírt, a beszámoló azonban mégis reménykeltő, mert a Tizent eddig nem sok felhasználó próbálhatta ki a mindennapokban. 

Az elképzelés persze még mindig a régi: a Samsung igyekszik némileg szabadulni a Google öleléséből, annál inkább, mert ez utóbbi cég egy teljes ökoszisztémát igyekszik felépíteni saját szolgáltatásai köré, vagyis a Samsung minél több alternatív megoldást értékesít, annál kevésbé van ráutalva óriás-partnerére. Eddig ezen a téren nem arattak nagy sikereket, januárban ugyanis a Z1 kizárólag az indiai (a harmadik legnagyobb) okostelefon-piacon rajtolt el, itt azóta 1 millió példányt adtak el, a lefedett terület pedig mindössze Sir Lanka és Banglades bevonása révén bővült - igaz, egyes jelentések szerint ez utóbbi államban január és március között a Z1 a legnépszerűbb készüléknek bizonyult. 

Az még az év vége előtt világossá válik, hogy mennyiben vehető komolyan a Reuters értesülése.

 

sg.hu

Posted by SEJT on 2015. július 5.

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s