fbpx Több százezer forintra büntethetik Orbán Viktort | CIVILHETES

h i r d e t é s

Több százezer forintra büntethetik Orbán Viktort

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több százezer forintra büntethetik Orbán Viktort

2021. augusztus 11. - 06:18

 

Késve lett törölve Szájer.

Orbán Viktor és Szájer József - Forrás: ATV.hu

Késve ugyan, de törölték Szájer Józsefet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítványának kuratóriumából – írja a Magyar Narancs. A lépés kezdeményezésére Orbán Viktornak és Kövér Lászlónak több mint három hónap kellett. Orbán a Fidesz elnökeként, míg Kövér a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület képviseletében kezdeményezte a brüsszeli szexbotrányba belebukott volt EP-képviselő menesztését.

A lap szerint Szájer március 1-jén mondott le a kuratóriumi tagságáról, ám cseréjét csak június 11-én kezdeményezte a két politikus. A lemondás és a kezdeményezés között több mint 60 nap tel el, ezért a Magyar Narancs emlékeztet: változásbejegyzési határidő túllépése esetén a bíróság az alapítókat 10 és 900 ezer forint közötti bírsággal sújthatja.

Szájer József tavaly november 29-én mondott le európai parlamenti képviselőségéről, mert két nappal korábban részt vett egy a belga járványügyi szabályok megszegésével tartott szexpartin, aminek a rendőrség vetett véget. A fideszes politikus az ereszcsatornán próbált menekülni a helyszínről, de a rendőrök megállították. A belga ügyészség közlése szerint drog volt a táskájában, de Szájer József tagadta, hogy az az övé lenne. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s