h i r d e t é s

Több száz kilométert utazott Budapestre, az orra előtt zárták be az oltópontot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több száz kilométert utazott Budapestre, az orra előtt zárták be az oltópontot

2021. április 05. - 07:29

 

"Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik..."

A kép illusztráció! - Forrás: ma7.sk

Több mint harminc ember ment el hiába koronavírus elleni oltást kapni vasárnap Budapesten, a VI. kerületi Csengery utcai oltópontra – derül ki a Magyar Hang cikkéből. A lapnak egyikük, egy Tolna megyéből érkező férfi mesélte el, hogy este 6-ra kapott időpontot, de amikor negyed órával korábban megjelent, már éppen zárták a kaput. Azt mondták neki, hogy csak fél négyig volt oltás, és tévedés történhetett, mert több mint 30 ember futott be, aki nem is szerepelt a listán. Sokan vidékről jöttek.

A férfi – aki arra készült, hogy az AstraZeneca vakcinájával oltják be – arról nem kapott tájékoztatást, hogy az oltásokat mikor pótolják.

A Magyar Hang az operatív törzshöz fordult a kérdéseivel az ügyben, azt firtatva, hogy mi okozta a szervezési hibát, hány embert érint a malőr és mikor jöhetnek újra, de választ egyelőre nem kapott. (Index)

Frissítés (2021. április 5. 17:41)

Több portálon megjelent álhírrel ellentétben a szombati oltónapon nem zárt be korábban a terézvárosi szakrendelő, hanem a háziorvos véletlenül rossz napra, vasárnapra küldte be az oltandók egy részét – közölte a Koronavírus Sajtóközpont hétfőn az MTI-vel.

Azt írták: a háziorvos azóta már értesítette a helyes oltási időpontról az érintetteket, akik kedden mehetnek oltásra. Úgy fogalmaztak: “Ezúton is kérjük a sajtót a hiteles tájékoztatásra.”

A Koronavírus Sajtóközpont azt írta: a “magyar oltási tempó egyértelműen továbbra is kiemelkedő”. Az elmúlt 7 napban a lakosság 4,19 százaléka kapta meg az első vakcinát, ezzel Magyarország elérte a 23,67 százalékos átoltottságot, míg az Európai Unióban ez a szám 12,56 százalék.


 

Kommentek

h i r d e t é s