fbpx Több mint 400 millióból újul meg a komlói buszpályaudvar | CIVILHETES

h i r d e t é s

Több mint 400 millióból újul meg a komlói buszpályaudvar

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Több mint 400 millióból újul meg a komlói buszpályaudvar

2018. december 07. - 09:14

 

Felújítják Komló belvárosi autóbusz-főpályaudvarát 440 millió forintos forrásból - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

A komlói buszpályaudvar - Forrás: Nyugat.hu

Tájékoztatásuk szerint az évtizedekkel ezelőtt átadott létesítmény már nem képes az utasok által elvárt szolgáltatási színvonalat biztosítani, ezért minden tekintetben időszerű teljes felújítása és átépítése. 
A munkálatokhoz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) 380 millió forint európai uniós forrás áll rendelkezésre, amelyhez a városban is szolgáltató Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DDKK) 60 millió forintos önerőt biztosít.
A felújítás a pályaudvar és a hozzá tartozó önkormányzati utak és zöldfelületek teljes rekonstrukcióját tartalmazza. Megújul a váróterem, a jegypénztár, a mosdók és a DDKK irodái is. A buszparkolókat a pályaudvartól délre, a Bem utca túlsó oldalára költöztetik, így biztonságosabb lesz a gyalogos közlekedés és több a parkosított terület - részletezte a változásokat a közlemény.
A tervek szerint jövőre kezdik a munkát és 2020-ban adják majd át az új pályaudvart - idézte az összegzés Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert. (MTI)

 


 

Kommentek

h i r d e t é s