fbpx Több ezer ember menekült el Spanyolország déli részéről | CIVILHETES

h i r d e t é s

Több ezer ember menekült el Spanyolország déli részéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több ezer ember menekült el Spanyolország déli részéről

2021. szeptember 14. - 06:22

 

Erdőtüzekről és bozóttüzekről az elmúlt hetekben rengeteg híradás szólt, itt is írtunk több, igazán megrázó történetről. 

Forrás: EL PAÍS

És most itt a legújabb szomorú hír, amely szerint több ezer ember menekült el otthonából Spanyolország egyik déli tartományában, miután hihetetlen sebességgel terjedő erdőtűz lobbant fel. Andalúziában egy ember életét is veszítette a mentési munkálatok közben. A tűz még múlt hét szerdán lobbant fel egy nagyon népszerű üdülőváros közelében a Costa del Soltól nem messze északra.


Forrás: Sky News

A spanyol kormány a helyzet súlyossága miatt katonákat is a helyszínre vezényelt, hogy így segítsék a hegyvidéki régióban küzdő tűzoltókat. És bár az elején úgy tűnt, hogy van esély a tűz gyors megfékezésére, az időjárás miatt elszabadultak a lángok és vasárnap már ki kellett további hat települést teljesen üríteni. A füstoszlopokat sok kilométerről is lehet látni és várhatóan további települések kitelepítésére is sor kerülhet. Még pénteken utasították arra öt kisvároska lakóit, hogy azonnal hagyják el otthonaikat.


Forrás: The Straits Times

A spanyol sajtó beszámolói szerint legalább 8000 hektár égett eddig le és még nem látszik a vége, ugyanis az időjárás sem igazán siet a mentőalakulatok segítségére. Egy kimentett városlakó szerint pokoli a helyzet, még életében hasonlót nem látott. Azt is elmondta, hogy a lángok hihetetlen sebességgel rohannak végig a hegyeken és a hegyoldalak száraz növényzetén. Mások inkább arról számoltak be, hogy egészen a kitelepítés pillanatáig nem tudtak aludni már napok óta, ugyanis a tűz szédületes sebességgel közeledett. (napmintnap.com)


 

h i r d e t é s