h i r d e t é s

Tizenötmillió forint adományt gyűjtött az evangélikus egyház a közel-keleti keresztényeknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tizenötmillió forint adományt gyűjtött az evangélikus egyház a közel-keleti keresztényeknek

2018. február 06. - 11:24

Tizenötmillió forint adományt gyűjtött a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) a közel-keleti konfliktus áldozatai és az üldözött keresztények megsegítésére - közölte az Evangélikus Információs Szolgálat kedden az MTI-vel.

Forrás: Magyarországi Evangélikus Egyház

A 2017 adventjében gyűjtött adományokat az MEE Országos Irodája továbbítja az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A segélyszervezet a pénzből a Moszul melletti Bashiqa településen nyújt segítséget a visszatelepülő keresztény családoknak házaik újjáépítésében és életük újrakezdésében - írták.
A közleményben kitértek arra is, hogy az MEE diakóniai szolgálata az Európát elérő migrációs hullám kezdete óta igyekszik - lehetőségeihez mérten - támogatni a válságövezetekből érkező, ínséget szenvedő rászorulókat. 
A bajor evangélikusokkal többször tárgyaltak már arról, miképpen segíthetnék elő a háború elől elmenekültek szülőföldjükre való visszatérését vagy ahhoz közel maradását. Az MEE által is alapított, Irakban állandó képviselettel működő Ökumenikus Segélyszervezet kiemelten támogatja a térségben élő rászorulókat.
"Tesszük mindezt azért, mert úgy gondoljuk, hogy felelős keresztény ember nem lehet közömbös a közel-keleti térségben a radikális iszlám pusztítása miatt súlyosan szenvedő emberek, különösen az ottani keresztények sorsa iránt" - fogalmaz a közleményben az MEE két vezetője, Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő. (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s