fbpx Tíz évet kapott a 2009-es leányvári gyilkosság elkövetője | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tíz évet kapott a 2009-es leányvári gyilkosság elkövetője

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tíz évet kapott a 2009-es leányvári gyilkosság elkövetője

2021. április 29. - 14:44

 

Jogerősen tíz év börtönre ítélték csütörtökön azt a férfit, aki 2009-ben Leányváron megölt egy idős nőt - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Borbély Veronika közölte: az elkövetőt tíz év után sikerült azonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának. A házban talált DNS-nyomok vezettek el a vádlotthoz, aki rablás miatt éppen börtönben volt. A férfit kihallgatták, kezdetben tagadott, később azonban beismerte tettét.

Amint arról az MTI korábban hírt adott, az elkövető a sértett unokájának barátja volt, többször is együtt italoztak a házban. A gyilkosság napján a férfi ismét a barátját kereste, de nem találta otthon. Az asszony itallal kínálta, majd egy idő után távozásra szólította fe a vádlottat. Az ittas férfi meglökte az idős nőt, aki a földre esett. A vádlott többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára, majd magára hagyta áldozatát. A holttestet több nap múlva találták csak meg.

A piliscsévi férfi az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott, és emberölés miatt - az ügyészi indítványnak megfelelően - tíz év börtönbüntetést szabott ki rá. Az ítélet jogerős - ismertette Borbély Veronika. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s