h i r d e t é s

Tiborcz István 34 millió forintot adott a Semmelweis Egyetem gyermekklinikájának

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Tiborcz István 34 millió forintot adott a Semmelweis Egyetem gyermekklinikájának

2019. augusztus 18. - 10:36

 

34 millió forintnyi adományt kapott a Semmelweis Egyetem gyermekgyógyászata a BDPST Group nevű ingatlanfejlesztő társaságtól, ami a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, szúrta ki Hadházy Ákos független képviselő a SOTE oldalán.

Forrás: Hadházy Ákos / Facebook

Ebből a pénzből egy életmentő készüléket vesznek.

Az egyetem egy képet is megosztott az oldalán, amin Tiborcz épp kezet ráz a gyermekklinika igazgatójával, Dr. Szabó Attilával, bár a SOTE egy szóval sem említi a közleményében Tiborcz nevét.

A közlemény szerint a kapott ECMO-műtödő berendezés eddig nem volt elérhető a klinikán, de szerintük ezzel évente 8-20 légzéselégtelen újszülött és csecsemő életét tudják megmenteni.

A SOTE szerint nem ez az első alkalom, hogy Tiborcz cége együttműködött a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal.

Hadházy Ákos független képviselő a Facebookon akadt ki az adománytól. Mint írja, "kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni", amiért Tiborcz 34 milliót adományozott csak a lopott milliárdokhoz képest. A végén hozzáteszi, "lehet, Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet", és így tolja a propagandát. (index.hu / 168ora.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s