h i r d e t é s

Térségi Tanévnyitó Konferencia

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Térségi Tanévnyitó Konferencia

2018. szeptember 06. - 14:43

 

A PPKE BTK szervezésében már öt éve megrendezésre kerülő konferencia idén is lehetőséget kínált arra, hogy a közoktatásban zajló változásokról első kézből tájékozódhassanak az érdeklődő óvodapedagógusok és tanítók.

Először Dr. Szőke-Milinte Enikő intézetvezető asszony köszöntötte a résztvevőket, majd Némethné Fülöp Terézia, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője tájékoztatója hangzott el a 2018/19-es tanév aktuális feladatairól és a győri POK munkájáról. A plenáris program második előadását Dr. habil. Kaposi József, az Oktatási Hivatal szakértője és a PPKE BTK oktatója tartotta a kisgyermekkori nevelés területén folyó kutatásokról. A konferencia második részében az óvodapedagógusoknak Nadrayné dr. Szent-Gály Viola, az Oktatási Hivatal szakértője nyújtott betekintést az óvodai nevelés és fejlesztés lehetőségeibe. A tanítók külön szekcióban hallgathatták meg Dr. Horváth Mariann, a PPKE BTK oktatójának előadását a sajátos nevelési igényű alsó tagozatos gyermekek integrációjának törvényi hátteréről, gyakorlati nehézségeiről. 
A tanévnyitó konferencia remélhetőleg nagyban hozzájárult a résztvevő pedagógusok tájékozottságához az induló tanév teendőit és nevelési gyakorlatát illetően.


 

Kommentek

h i r d e t é s