h i r d e t é s

Termelne? Ha vannak fideszes barátai Esztergomban, gombokért bérelhet földterületet!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Termelne? Ha vannak fideszes barátai Esztergomban, gombokért bérelhet földterületet!

2017. szeptember 15. - 14:04

A saját vagyonával gazdálkodni képtelen esztergomi önkormányzat úgy várja a kormányzati pénzeket, mint kisgyerek a Jézuskát. 

Amilyen a városháza, olyan a város

A legutóbbi képviselő-testületi ülés beszámolójában szemet szúrt egy pofátlanul alacsony földbérlet.

"A képviselők döntése értelmében az önkormányzat haszonbérleti szerződést köt a város tulajdonában álló 0944/1 hrsz.-ú, természetben Esztergom, 11-es számú főút mentén található ingatlan hasznosítására. A szántóként nyilvántartott 7721 m2-es területet bruttó 88.605 forint/év áron adta bérbe az önkormányzat öt éves időtartamra."

Ugyanez a mostanság megjelent városi újságban


A legfrissebb Esztergom újságban is 7721 m2 szerepel

El is küldtem a CIVILHETES kérdéseit az önkormányzatnak, amelyekre Dr. Császár László aljegyző úr válaszolt.

1. Hogy jött ki ez az összeg?


(Véleményem szerint a megállapított bérleti díj mutyi és az önkormányzati vagyon herdálása - a szerk.)


(Szuper lehet ilyen feltételekkel szerződést kötni, hiszen az időtartam fix, de az önkormányzat évente felülbírálhatja a bérleti díjat, amely lehet kevesebb és persze több is. Egy biztos, a fentiek alapján csak és kizárólag az bérelhet földterületet Esztergomban, akinek a kérelmét a fideszes többségű képviselő-testület megszavazza. - a szerk.)

2. Ki a bérbevevő és milyen tevékenységet folytat majd a bérbe vett területen?

3. Milyen módon lett megpályáztatva a terület?

"Kicsire nem adunk, a nagyot meg nézik"

A Városháza 2017. szeptember 4-i közleményében még 7721 m2 volt a bérbe adott földterület nagysága, az aljegyző válaszában pedig már 17721 m2 szerepel. Az aljegyzői válaszlevél szerint kijön a matek, a városi újságban megjelent cikk és az eredeti sajtóközlemény szerint nem. A korábban közölt négyszetméterre számolva is nevetségesen alacsony bérleti díjat, bruttó 11 forintot számoltak ki, amely összeg tovább karcsúsodott az aljegyzői válaszban, miközben kereken 10 ezer m2-el növekedett a bérbe adott terület nagysága.

A fentiek szerint tévesen informálta az önkormányzat a városi lapban a közvéleményt. Éppen ezért a következő lapszámban a téves információt javítani szíveskedjenek!

Lapunk kérdéseit a saját nevemben (Harvay Péter) küldtem a városházának, de a válasz már Nunkovics úrnak címezve érkezett meg:


Az aljegyző válaszlevele

Dr. Császár László aljegyző tovább erősíti bennem a "totál káosz" elméletét az esztergomi önkormányzat működésével kapcsolatban. De ahogy az aljegyző úrnak írtam, válaszát elfogadtam. Ennyit tud, ennyi van benne, nem több. Üdvözlöm aljegyző úr!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s