h i r d e t é s

Teljes letámadás: még a "szakértősködést" is bevetik Bangóné ellen a köztévében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Teljes letámadás: még a "szakértősködést" is bevetik Bangóné ellen a köztévében

2019. április 29. - 10:09

Kiszelly Zoltán politológus szerint tízből kilenc ember számára egyértelmű, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő megsértette politikai ellenfele, a Fidesz szavazóit. - írja a propeller.hu.

Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

A XXI. Század Intézet regionális igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában Bangóné Borbély Ildikó napokban tett nyilatkozatáról – melyben az ellenzéki politikus úgy válaszolt a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon – azt mondta: ez egy olyan mondat, amiből egyértelműen azt lehet kihallani, hogy az ellenfele, a Fidesz szavazóira érthette.

Kiszelly Zoltán szerint a kommunikáció első szabálya, hogy amit félre lehet érteni, azt félre fogják érteni, ezért kell egy politikusnak, főként választási kampány idején, egyértelműen kell fogalmazni.

Hozzátette: a Fidesz jól reagált a helyzetre azzal, hogy a kormánypárt megsértett szavazói a szavazófülkében tudnak a legjobban válaszolni Bangóné állítására.

Az Azonnali utolérte Bangónét, aki elmondta, miután Tarlós István budapesti főpolgármester volt az ATV későbbi vendége a patkányok fővárosi elszaporodása miatt – ami amúgy műsor felvezetésben is elhangzott –, ezért Bangóné maga jelezte, hogy szeretne visszatérni erre, így erre a témára vonatkozott a patkányos megjegyzése. A műsorban később aztán el is magyarázta, hogy a Fidesz által kialakított függőségi viszony miatt nő a kormánypárt népszerűsége szerinte.

Távol álljon tőlem, hogy én a fideszes szavazóra vagy bármelyik más párt támogatójára bármi ilyet mondanék!

– mondta a lapnak az MSZP képviselője. Szerinte a kormánymédia forgatta ki a szavait, arról pedig, hogy a  kormánytól független sajtóban is ugynúgy értelmezték a kijelentését, azt mondta,

Egyezzünk meg abban, hogy hírt akarnak eladni, a kattintásért zajlik ma minden Magyarországon, aztán hogy mi a valóságalapja meg mi nem, az már senkit nem érdekel.

Bangóné Facebook-oldalán közzétett posztjában is leszögezi:

Megelőzve minden további félremagyarázást: meg sem fordult a fejemben, hogy szavazókat összefüggésbe hozzak a patkányinvázióval. Patkányhelyzet persze ettől még van, és ezt a krízist azonnal kezelni kell. Erről beszéltem az ATV-ben is. Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek!

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is reagált Bangóné botrányt kirobbantó kijelentésére, melyben először arról ír,

Elfogadhatatlannak tartom, hogy valaki politikai ellenfelét, vagy annak szavazóit patkánynak nevezze. Nekünk, demokratáknak van dolgunk azzal, hogy a magyar közbeszéd fájóan alacsony színvonalát emeljük. Ennek része az is, hogy ha rossz, félreérthető mondatot mondunk, akkor van erőnk elnézést kérni. Velem is megesett már, hogy rosszul fogalmaztam, elnézést kértem akkor is. Mert ez a normális.

Majd ő is a patkányhelyzettel folytatja:

A budapesti szörnyű patkányhelyzet nem pártok ügye, hanem annak megoldása minden budapesti nyilvánvaló érdeke. A megoldás Tarlós István kezében van. Én továbbra is azért fogok küzdeni, hogy a főváros változtasson korábbi rossz döntésein és fejezze be a titkolódzást, őszintén és tényszerűen tájékoztassa a budapestieket a patkányinvázió közegészségügyi veszélyeiről.

propeller.hu/merce.hu


Kommentelne? Kattintson ide!