h i r d e t é s

"Tele van politikai koncepciós elemmel” - Czeglédy előzetesbe kerül a kampány idejére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Tele van politikai koncepciós elemmel” - Czeglédy előzetesbe kerül a kampány idejére

2018. március 05. - 16:36

 

Független képviselő-jelöltként múlt héten került szabadlábra. - írja a nepszava.hu.

Szeged, 2018. március 5. Czeglédy Csaba várakozik az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon. Forrás: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Döntött a Szegedi Járásbíróság: harminc napra előzetes letartóztatásba kerül Czeglédy Csaba, vagyis a kampány hajrájában biztosan nem lesz szabadlábon a képviselőjelölt.

Mint arról már többször írtunk, a baloldali politikust, ügyvédet, Czeglédy Csabát 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

Czeglédy – aki tagadja a vádakat – hónapok óta előzetesben volt, s a múlt héten került átmenetileg szabadlábra: független képviselő-jelöltként jogerősen nyilvántartásba vették a Vas megyei 1-es számú választókerületben, így mentelmi jog illeti meg.

Szabadsága azonban nem tartott sokáig: pénteken újra őrizetbe vették, és az ügyészség indítványozta, előzetes letartóztatását. Erről döntöttek ma. Többek szerint az egész eljárásnak az a célja, hogy elhallgattassák Czeglédyt, aki olyan információk birtokában illetve „közelében” lehet, amelyek nyilvánosságra kerülése súlyosan érintené a kormányt, és a Fideszt.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke – aki maga is ott volt Szegeden a bíróságon – azt mondta: „Csaba egy mondatot mondott, amikor kilépett a tárgyalóteremből. Úgy szólt:

vége van a jogállamnak. Én is így gondolom. Ez az ügy az első perctől kezdve politikai motiváltság alatt van, tele van politikai koncepciós elemmel.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s