h i r d e t é s

Tarsoly Csabát milliárdokra perli a Quaestor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tarsoly Csabát milliárdokra perli a Quaestor

2018. január 09. - 17:12

 

Polgári perben 16 milliárd forintot követel a felszámolás alatt álló Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. Tarsoly Csabától. - írja a napi.hu.

Forrás: napi.hu

Több mint 16 milliárd forint a tétje a Quaestor-csoport botrányával kapcsolatos polgári jogi pernek, amelyben folytatták a bizonyítási eljárást a Fővárosi Törvényszék gazdasági kollégiuma előtt tegnap. Az ügyben felperes a felszámolás alatt álló Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., az alperes pedig Tarsoly Csaba, a cégcsoport egykori első számú vezetője.

(A vezetői felelősség megállapítására irányuló keresetet a felszámolási eljárás alatt az adós cég hitelezője, illetve felszámolója terjesztheti elő - a szerk.)

A felperes szerint 2015-ben a cégcsoport fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetének bekövetkezte után az alperes vezető tisztségviselői feladatait nem a hitelezők érdekeinek figyelembevételével látta el,

és ezzel a hitelezők követeléseinek kielégítését több mint 16 milliárd forinttal meghiúsította

- írta a napilap.

Tarsolyt és tíz társát különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztással és csalással vádolják. Tavaly hetente átlagosan három alkalommal tartott tárgyalást a törvényszék, hogy felgöngyölítsék a magyar jogtörténet eddigi legnagyobb pénzügyi botrányát.

A büntetőper január végén folytatódik.

A büntető- és a polgári per mellett további büntetőügyek is folynak a Quaestor-cégcsoport tevékenysége kapcsán. Az alapügyhöz kapcsolódóan vizsgálja a Nemzeti Nyomozó Iroda az alapbűncselekménytől elkülönített, de az abból származó pénzösszegek azonosítását szolgáló pénzmosást, amelynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

napi.hu

 

 


 

h i r d e t é s