h i r d e t é s

Tanári kiállás Dorogon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Tanári kiállás Dorogon

2022. október 06. - 07:11

"A sztrájk alajog! Tanár nélkül nincs jövő!"

A Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanárai - Forrás: Soós Tibor Facebook oldala

"Tanári kiállás

Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

Mi, a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium alulírott tanárai 2022. október 5-én, szerdán 7:15 és 11:30 között polgári engedetlenségi akcióban veszünk részt, nem vesszük fel a munkát, nem folytatunk oktatási, nevelési tevékenységet. Ezzel csatlakozunk a szakszervezet által meghirdetett országos pedagógus- sztrájkhoz.

Magabiztosan jelenthetjük ki, hogy még az elmúlt napok történései sem tudtak minket eltéríteni eredeti szándékunktól. Ellenkezőleg: fellépésünkkel nyomatékosan kívánjuk kifejezésre juttatni szolidaritásunkat a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott kollégáink mellett, értékelve az oktatás ügyéért kiálló és azért áldozatokat is vállaló bátor fellépésüket. Ez mellett szeretnénk utalni arra is, hogy a mi értelmezésünkben a retorzió és a megfélemlítés semmilyen formája sem egyenlő a számunkra ígért renddel.

Fellépésünkkel tiltakozunk azon sztrájktörvény ellen is, amely a sztrájkot érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi, és ezzel végképp kiüresíti a munkavállalói jogérvényesítés ezen formáját, így alaptörvénybe foglalt jogunktól foszt meg minket.

A figyelemfelkeltő akcióban való részvételünkről nem tantestületként, hanem önállóan, egyenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk. Tudatában vagyunk annak, hogy így szabályt szegünk.

Akciónk nem irányul kollégáink ellen, nem irányul az iskolánk vezetősége ellen, nem irányul az iskolánkat felügyelő és irányító tankerület ellen. És főleg nem irányul tanítványaink ellen, sőt: az ő érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk. Kiállásunk oka a társadalmi felelősségvállalás, valamint hitelességünk megőrzése.

Hisszük, hogy széles szakmai - társadalmi összefogással és szolidaritással a diskurzus létrejöhet, az iskolák szabadsága visszaszerezhető, a tanári hivatás presztízse megmenthető és európai szintűre emelhető. Így a fiatalok valódi esélyt kaphatnak versenyképes tudás megszerzésére, amely boldog és sikeres jövőjük – és az ország jövőjének és nemzetgazdaságának – is az alapja.

A SZTRÁJK ALAPJOG! TANÁR NÉLKÜL NINCS JÖVŐ!

Dorog, 2022. október 5.

Arany András

Gacsainé Fajcsi Éva

Dr. Hlavicska Andrea

Kornokovits Bianka

Kovács Andrea Éva

Nagyné Grausz Valéria

Pokrócz Enikő

Teleki Zsuzsanna" -idézte Soós Tibor egykori kollégáit Facebook oldalán.

Címkék: 

Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky