h i r d e t é s

Takaró Mihály szakértését közel kilenc millióval honorálja az EMMI

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Takaró Mihály szakértését közel kilenc millióval honorálja az EMMI

2020. április 09. - 09:06

 

A január elsején kötött szerződés létezéséről harsány közleményben állította az EMMI, hogy nem létezik, most közzétették a kormány oldalán.

Takaró Mihály - Forrás: MTI

„Háttéranyagok szakértése, összefoglalók ellenőrzése, lektorálása, segédanyagok készítése” – ilyen tárggyal kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerződést január elsejével Takaró Mihállyal, a Nemzeti alaptanterv egyik készítőjével. A szélsőséges megnyilvánulásairól ismert Takaró havonta 1 millió 123 ezer 596 forintot kap, szerződése pedig augusztus végéig szól, vagyis addig csaknem 9 millió forintot kaszálhat. Ez azért érdekes, mert február 7-én maga az EMMI tett közzé ezzel ellentétes közleményt. A kormány honlapján most is megtalálható a nyilatkozat. 

„Az ellenzéki sajtóban megjelentekkel ellentétben, Takaró Mihály irodalomtörténésznek semmilyen szerződése nincs az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Takaró Mihályt – más szakértőkkel egyetemben – az Oktatási Hivatal bízta meg az irodalom kerettanterv kidolgozásával, amelynek jóváhagyása ezekben a napokban zajlik. Takaró Mihály kerettanterv készítői minőségében vesz részt a megbeszéléseken, a tankönyvek írásában azonban nincsen szerepe – állította februárban az EMMI. 

Takaró munkájával minden bizonnyal nagyon elégedettek, hiszen tavaly még csak havonta 480 ezer forintot kapott azért, hogy az ő ízlése szerint alakuljon a Nemzeti alaptanterv. Ennek eredményeképpen az új Nat-ba bekerült Nyírő József, illetve Wass Albert, de kimaradt belőle például Kertész Imre. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s