h i r d e t é s

Tágas szoba mosdóval és tévével, teljes ellátás - ilyen az élet a Szent László Kórház karanténjában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tágas szoba mosdóval és tévével, teljes ellátás - ilyen az élet a Szent László Kórház karanténjában

2020. február 27. - 10:37

 

Az olaszországi útjuk után elkülönített diákok az utolsó hírek szerint még mindig jól vannak. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Róka László

Tágas, kétágyas, külön fürdőszobával és tévével ellátott szobákban helyezték el a gyerekeket és felnőtteket a Szent László Kórházban létrehozott karanténban – mesélte a hvg.hu-nak az egyik ott tartott diák édesanyja. A tizenegy középiskolást, az őket kísérő két tanárt, valamint az autóbuszuk két vezetőjét két hétre különítették el, egy észak-olaszországi tanulmányút után. A karanténban lévők teljes ellátást kapnak, de be lehet vinni ételt, italt, sőt, akár laptopot, plüsst is.

A közös hűtő a folyosón van, ahová csak szájmaszkban, gumikesztyűt viselve léphetnek ki, a hűtőhöz csak abban nyúlhatnak.

A kórházban az influenzaszezon miatt látogatási tilalmat rendeltek el, de az elkülönítetteket látogatókat mentesítették ez alól.

A kapcsolattartás nagyon jól működik – nyilatkozta a lapnak az édesanya. A hozzátartozók, rokonok, barátok 8-20 óra között bármikor meglátogathatják a karanténba zártakat. A kórtermek egy hosszú, fedetlen teraszra nyílnak, ott egy hermetikusan lezárt üvegablakon keresztül látják egymást. Valamennyire egymás hangját is hallják, de beszélni inkább már telefonon beszélnek.

Mint most kiderült, nem a gyerekek szállása, hanem az iskolájuk volt Bussero községben, a lezárt területtől 13 kilométerre. Az édesanya elmondása szerint a gyerekek már kezdenek megnyugodni, azonban azt tapasztalja, egyes szülők még mindig nem értenek egyet a karanténnal. A történtek elfogadását az sem könnyítette meg, hogy

vasárnap a gimnázium igazgatója nem hívta fel a szülőket, és nem tájékoztatta őket arról, hogy a hazafelé tartó buszt a karanténba várják.

A diákokkal szükség esetén pszichológus foglalkozik, de egyelőre egyikük sem kérte. Folyamatosan odafigyelnek rájuk, naponta többször megkérdezik, hogy vannak. Ő azt tapasztalja, az ápolók nagyon kedvesek és mosolygósak.
Az első gyorstesztet azonnal elvégezték (nyálból és orrnyálkahártyából vettek mintát), ezt néhány nap múlva követi újabb majd egy újabb vizsgálat. A legutolsó információk szerint mindenki tünetmentes.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s