fbpx Tábornokper: jogerősen felmentették Fapál Lászlót | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tábornokper: jogerősen felmentették Fapál Lászlót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tábornokper: jogerősen felmentették Fapál Lászlót

2020. február 24. - 17:57

 

A vádlottak többsége az eljárás során tagadta bűnösségét, de többen beismertek és volt aki társaira is terhelő vallomást tett. - írja a mandiner

Fapál László - Forrás: mandiner.hu

Két tábornokot minősített vesztegetés miatt jogerősen három, illetve kettő év börtönnel és 27 millió, illetve 50 millió forintos vagyonelkobzással sújtott a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú határozatában. Az összesen 17 vádlott közül már korábban, elsőfokon kettő felfüggesztett szabadságvesztés büntetése jogerőre emelkedett, további hat hétfőn kapott jogerősen felfüggesztettet.

Ugyanakkor több vádlottat felmentettek, köztük van Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkára, akinek a felmentése jogerős. Négy vádlott esetében ugyanakkor, nem jogerős a hétfői másodfokú határozat, ügyük a Kúrián folytatódik majd harmadfokon. Az elítélt vádlottak – egyes honvédelmi intézmények vezetői, alkalmazottai – a bíróság szerint 2002 és 2010 között szolgáltatásokat nyújtó cégektől visszakérték a Honvédség által a szolgáltatásért kifizetett pénz egy részét.

A számos vádpontból álló bűncselekménysorozat teljes elkövetési értéke hozzávetőleg 200 millió forint. A vádlottak többsége az eljárás során tagadta bűnösségét, de többen beismertek és volt aki társaira is terhelő vallomást tett. (mandiner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s