h i r d e t é s

Szülésre köteleztek egy 16 éves lányt Floridában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Szülésre köteleztek egy 16 éves lányt Floridában

2022. augusztus 17. - 05:52

Arra kényszeríthetnek egy 16 éves lányt Floridában, hogy szülje meg gyermekét, miután a fellebbviteli bíróság úgy döntött: nem elég érett ahhoz, hogy a terhessége megszakításáról döntsön.

Egy floridai bíróság - Forrás: Florida Politics

Az NBC News tudósítása szerint a meg nem nevezett lány, akinek nincsenek szülei, azután nyújtott be fellebbezést, hogy egy bíró a terhessége 10. hetében elutasította, hogy szülő vagy gyám beleegyezése nélkül végeztethessen abortuszt.

A fellebbviteli bíróság az elsőfokú döntést nagyrészt helybenhagyva úgy határozott, hogy a lány „nem adta világos és meggyőző bizonyítékát annak, hogy elég érett ahhoz, hogy döntsön a terhesség megszakításáról”. Az ügyben eljáró három bíró közül egy, Scott Makar fogalmazott meg ellenvéleményt, ami szerint vissza kellene küldeni megfontolásra a döntést az első fokon eljáró bírónak.

Makar megjegyezte, hogy a lány, aki egy rokonával él, saját maga tájékozódott az interneten a lehetőségeiről és azok következményeiről, emellett beadványában jelezte, hogy nem áll készen a gyermekvállalásra, még iskolába jár, és az apa sem tud segíteni neki. (rtl.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s