h i r d e t é s

Szükség lesz az esernyőkre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szükség lesz az esernyőkre

2021. május 16. - 05:56

 

A következő napokban több hullámban érkezik nedves levegő hazánk térségébe, emiatt folytatódik a hűvös idő, újabb záporokkal, zivatarokkal, némi napsütéssel.

CIVILHETES olvasói fotó

Többfelé esősen, záporosan indul a nap, néhol az ég is megdörrenhet, délután pedig a változóan felhős-napos idő mellett újabb záporokra, zivatarokra készülhetünk. A nyugati-délnyugati szél sokfelé megélénkül, viharok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. Hajnalban 7 és 13, napközben 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn hevesebb záporok, zivatarok okoznak kiadósabb csapadékot, utána a hét végéig viszont nyugodtabb időnk lesz, kevesebb helyen eshet, de folytatódik az ilyenkor szokásosnál pár fokkal hűvösebb idő. 
Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Napközben 15-21 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem lesz front felettünk, de tovább folytatódik a fülledt idő, a magas páratartalom sokaknál okozhat kellemetlen panaszokat. Gyakori lehet a fáradékonyság, bágyadtság, dekoncentráltság.

Emellett fejfájás, migrén, valamint vérnyomás- és keringési problémák is felléphetnek, többen alvászavarokat is tapasztalhatnak.

A változékony időben ingadozó lesz a hő- és komfortérzet.

A fülledt időben nehézlégzés is előfordulhat.

Záporok, zivatarok területén átmenetileg romolhat az asztmások állapota.

Fogyasszunk elegendő vitamint, és figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s