h i r d e t é s

Szokjunk hozzá az üzemanyaghiányhoz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szokjunk hozzá az üzemanyaghiányhoz

2022. augusztus 15. - 05:42

Együtt kell élnünk a részleges ellátásproblémákkal.

A kép illusztráció! - Forrás: haszon.hu

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára úgy vélekedett, hogy az elkövetkezendő időszakban egyre gyakoribbá válhat, hogy egy-egy üzemanyagfajta nem lesz elérhető a kutakon, de akár olyan is előfordulhat, hogy a teljes ellátás szünetel majd.

"Vannak nehézségek, és a következő időszakban az is egy komoly eredmény lesz, ha a jelenlegi színvonalon tudjuk tartani az ellátást. Mindennaposak lesznek azok a gondok, hogy a vásárlók nem kapnak majd mindig bizonyos üzemanyagfajtából" – mondta Grád az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Szóba kerültek Ratatics Péter, a Mol magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgatójának szavai is, aki arra kérte a felhasználókat, hogy mindenki csak annyit tankoljon, amennyi szükséges – ezzel a főtitkár is egyetértett.

Ami a megnövekedett fogyasztást illeti, Grád szerint várhatóan normalizálódni fog a hatósági áras üzemanyagok elérhetőségének szigorításával, úgy véli, hogy az 50 literes limit elég lehet az ellátás jelenlegi színvonalához.

Grád végezetül arra kérte az autósokat, hogy legyen elég biztonsági tartalék az autójukban, és ha lehet, tele tankkal induljanak el. Felhívta továbbá a figyelmet, hogy a nagyobb városokban jó eséllyel továbbra is tudnak tankolni – írta meg az Index. (liner.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s