h i r d e t é s

Szlovák rendőröknek kellett feltartóztatniuk egy magyar férfit, aki a tilalom ellenére átlépte a cseh-szlovák határt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szlovák rendőröknek kellett feltartóztatniuk egy magyar férfit, aki a tilalom ellenére átlépte a cseh-szlovák határt

2020. március 15. - 15:53

 

Szlovák rendőröknek kellett feltartóztatniuk vasárnap egy magyar férfit a cseh-szlovák határon, Kúty-nál, aki a péntektől érvényben lévő belépési tilalom és a rendőri figyelmeztetés ellenére autójával áthajtott a határon - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A rendőri figyelmeztetés ellenére megpróbált átjutni Szlovákiába egy sofőr - Forrás: bumm.sk

A 43 éves férfi Csehországból akart belépni Szlovákiába, amikor a határ ellenőrzésére kirendelt rendőrök figyelmeztették, hogy a koronavírus terjedése miatt elrendelt - külföldiekre vonatkozó - beutazási tilalom miatt nem lépheti át a határt, és vissza kell fordulnia Csehországba. 

A sofőr figyelmen kívül hagyta a rendőri utasítást, és autójával áthajtott a határon, majd az őt követő rendőrök többszöri felszólítására sem állt meg. Az autót végül sikerült megállítani, de mivel annak sofőrje továbbra sem volt hajlandó az együttműködésre és agresszíven viselkedett, a rendőrök kényszerintézkedést alkalmaztak, és őrizetbe vették. 

Szlovákiába az új típusú koronavírus terjedésének veszélye miatt pénteken bevezetett beutazási tilalom értelmében az országba csak a szlovákiai állandó vagy átmeneti lakhellyel, valamint tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket engedik be. (MTI)


 

h i r d e t é s