h i r d e t é s

Szlávik szerint az intenzív osztályok egyelőre bírják a terhelést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szlávik szerint az intenzív osztályok egyelőre bírják a terhelést

2020. november 25. - 11:53

 

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Start adásában nyilatkozott arról, hogy a magyar intenzív osztályok egyelőre bírják a terhelést.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa - Forrás: MTI

A koronavírus-beteg száma egyre csak nő, többek között Magyarországon is. A kórházban ápoltak száma is növekedésnek indult, ami fokozatosan nagyobb terhelést jelent az egészségügyben dolgozók számára.

A fő kérdést az intenzív osztályok jelenthetik, ahol még mindig vannak szabad ágyak, és Szlávik János azt mondta, bírják a terhelést. Az ATV a cikkében említést tett arról, hogy a főorvos szerint nem kizárt az akár közel 180 napi halott sem.

Ami jó hír, hogy stabilizálódni látszik a kórházba kerülők száma. Az alkalmazott gyógyszeres kezelésekre is kitért, és teljesen természetesnek tartja, hogy a tudás és a tapasztalatok bővülésével egyes gyógyszerek kikerülnek a javasolt készítmények közül.

Közben Magyarországra szerda hajnalban egy újabb 1 millió adag favipiravir futott be, ezúttal Kínából. Ez még mindig az alkalmazott gyógyszerek között. A remdesivir szintén ide sorolható, de a vérplazma ugyancsak segíthet, ami inkább a korábbi stádiumban lévő betegek esetében használ.

A pandémiát meg lehetne állítani, ha az emberek 70 százaléka ténylegesen viselné a maszkot

A cikk rámutat arra a tényre is, hogy eleinte csak 6-7 kórház látott el koronavírus-beteget, addig ez a szám már közel 80. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s