fbpx Szlávik reakciója Rusvai lehetséges vírus-előrejelzésére | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szlávik reakciója Rusvai lehetséges vírus-előrejelzésére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szlávik reakciója Rusvai lehetséges vírus-előrejelzésére

2021. december 06. - 10:28

 

Szlávik János a Mokka vendége volt hétfő reggel, melynek ideje alatt Rusvai Miklós potenciális előrejelzéséről is megkérdezték.

Szlávik János - Forrás: MTI

Nem minden estben jelenthet rosszat, ha feltűnik egy újabb mutáció COVID idején. Jelenleg az omikron indult terjedésnek, mely valószínűleg egész Európát be fogja borítani, de ez akár jó hír is lehet.

Amiatt lehet jó hírt, mert az eddigi vizsgálatok alapján ez egy enyhébb változat, ami náthaszerű tüneteket okoz, nem gátolja a légzést, így közel sem biztos, hogy súlyos lefolyást okoz.

A TV2 műsorvezetői megemlítették Szláviknak, hogy Rusvai szerint az omikron jelentheti majd ennek a járványnak a végét. „Túl egyszerű lenne.” – fogalmazott egyértelműen Szlávik a Mokkában.

Szlávik szerint valóban túl egyszerű lenne, ha ez a forgatókönyv valósulna meg, persze ideális lenne, mert akkor sok ember menekülne meg, hiszen jelenleg még mindig a delta variáns az, ami többségében jelen van, az eddigi legveszélyesebb mutáció.

Túl egyszerű lenne, ha egy náthához hasonló vírus átvenné a többieknek a helyét. Nagyon jó lenne, nyilvánvalóan, de egyrészt addig még nagyon sok idő van, addig még nagyon sok ember fog kórházba kerülni.

Nem tudom, nehéz erre mit mondani, tényleg.” – fejezte a válaszát a méltán elismert szakember, aki Rusvaihoz hasonlóan rendszeresen ad tájékoztatást az aktuális vírushelyzetről. (liner.hu)


 

h i r d e t é s