h i r d e t é s

Szinte megszűnt a cégek által adható iskolakezdési támogatás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Szinte megszűnt a cégek által adható iskolakezdési támogatás

2019. szeptember 01. - 07:41

 

Tavaly még a hazai kis- és közepes vállalatok jelentős hányada nyújtott iskolakezdési támogatást a családos dolgozóiknak, idén néhány kivételtől eltekintve teljesen eltűnt a cégek bérszámfejtéséből ez a béren kívüli juttatási forma - írja a Napi.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: nepszava.hu

Az elmúlt években a cégek átlagosan 20-40 ezer forintnyi iskolakezdési támogatás nyújtottak a munkatársaiknak gyermekenként, azonban idén ez az összeg szinte teljesen eltűnt. Az oka, hogy idén januártól ez a népszerű szolgáltatást csak sokkal drágábban nyújthatják a cégek az alkalmazottaiknak, mivel a munkabérrel megegyező kulccsal adózik.

A nettó összegből kiindulva, a tavalyi évhez képest megduplázódott az iskolakezdési támogatás után fizetendő adók és járulékok összege.Tavaly még a nettó összeg után 40,71 százalék, míg idén 78,95 százaléknyi adót és járulékot kell bevallani.

A támogatásokat egyébként a legtöbb cég beépítette a bérekbe, amely ugyan magasabb adózást eredményez, de a dolgozók megtartását segítette az erősen fluktuáló munkaerőpiacon. (hirklikk.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s