fbpx Szijjártó Péter rengeteget repült | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szijjártó Péter rengeteget repült

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szijjártó Péter rengeteget repült

2021. október 25. - 18:29

 

Kétszer annyit utazott, mint a német és amerikai kollégája. 

Szijjártó Péter indul Ankarába a 607-es Falconnal 2020. június 30-án. - Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Kiderült, hogy Szijjártó Péter az Országgyűlés 2018. májusi megalakulásától az év végéig összesen 61 alkalommal vett részt olyan hivatalos úton, amelyen repülőgéppel utazott. Ez önmagában nem is lenne furcsa, elvégre a külgazdasági és külügyminiszternek a munkájához tartozik a sok utazás, ám az igazán különös az, hogy a kollégái feleannyit vagy még kevesebbet repültek ugyanabban az időszakban.

Mike Pompeo, Donald Trump külügyminisztere például mindössze 28 hivatalos külföldi látogatást tett 2018 májusa és 2019 januárja között, míg Heiko Maas, Angela Merkel külügyminisztere harminc utazás során negyven különböző országba ment el, és 175 190 kilométert repült.

Szijjártó Péternél olyan is előfordult, hogy A BUDAPESTTŐL KÉTÓRÁS AUTÓÚTRA LÉVŐ POZSONYBA REPÜLŐVEL MENT, AMELY 631 EZER FORINTBA KERÜLT, miközben a 61 utazásból 54 alkalommal Európát sem hagyta el, és ezeknek a többsége olyan volt, hogy az odaút napján visszatért Magyarországra, vagyis egy út során csak egyetlen országot keresett fel, még akkor is, amikor az Egyesült Államokban vagy Kínában járt.

De más európai uniós külügyminisztereknél is jóval többet volt a levegőben. Karin Kneissl, Ausztria külügyminisztere például 2017 és 2019 között 29-szer ült repülőre hivatalos ügyben, Anders Samuelsen dán külügyminiszter 2016 és 2019 között 25 alkalommal, míg Stef Blok korábbi holland külügyminiszter nagyjából negyven alkalommal. (24.hu) / Index


 

h i r d e t é s