h i r d e t é s

Szijjártó Péter fiaival nézte meg a német-magyart

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Szijjártó Péter fiaival nézte meg a német-magyart

2022. június 12. - 06:57

Újabb, hatalmas bravúr: döntetlen Németország ellen, de hogy mit keresett Dzsudzsi már megint Szijjártó mellett, az rejtély.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent ért el Németországgal szemben a Puskás Arénában telt ház előtt. A csoportkör féltávjánál a második pozícióban áll, Németországot és Angliát is megelőzve.

A magyar labdarúgó-válogatott 20.45-től a Puskás Arénában Nemzetek Ligája-mérkőzésen fogadta a német csapatot, telt ház előtt.

A magyar válogatott összeállítása: Gulácsi Péter - Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila - Fiola Attila, Nagy Ádám, Callum Styles, Nagy Zsolt - Sallai Roland, Szoboszlai Dominik - Szalai Ádám volt.

A németeké: Neuer - Kehrer, Süle, N. Schlotterbeck, Raum - Kimmich, Goretzka, Hofmann, Havertz, Musiala - Werner.

Mind a két gárda a hagyományos szerelésében játszott, a magyar vörös mezben, a német fehérben. A Nemzetek Ligájában, az A-divízió C-csoportjában, két forduló után, Olaszországnak négy, Magyarországnak három, Németországnak két, Angliának egy pontja volt. E találkozóval párhuzamosan Wolverhamptonban játszották az Anglia–Olaszország találkozót.

A 6. percben Fiola beadása után Sallai Roland nehéz helyzetből – kicsit mögé jött a labda – kapura fejelt, Neuer kiütötte a labdát, de éppen Nagy Zsolt elé, aki hat méterről bebikázta a labdát a léc alá, 1-0.

A 9. percben kiegyenlítettek a németek, a védők mögé belőtt labdára Jonas Hofmann lépett ki, megelőzte egy gondolatnyival Gulácsit, s aztán az üres kapuba lőtt, 1-1.

Werner aztán tíz méterről lőtt, Gulácsi lábbal védett, a német csatár lesen volt.

A 18. percben Kai Havertz feje mellett éppen csak elment a beívelt labda, helyzet volt.

Sallai Roland próbált kisvártatva kontrázni, majd Fiola Attila harcolt a középcsatár poszton.

A németek valamivel többet birtokolták a labdát a félid vége felé, de a helyzeteket tekintve nem volt különösebb differencia a két csapat között.

Raum aztán nagyszerűen lépett be a balhátvéd helyén a tizenhatoson belülre, veszélyes csavarása után alig kerülte ki a labda a hosszú sarkot.

A 41. percben Werner éles lövése a kapu fölé szállt.

A 43. percben Fiola éles szögből leadott lövését Neuer lábbal védte.

A félidőben nem volt csere egyik oldalon sem.

Előbb a németeknél, aztán a magyaroknál volt többet a labda a második játékrész első hat-hét percében, kiegyenlített játék zajlott.

Hasonló helyzet alakulhatott volna ki, mint a német gólnál, Schlotterbeck ívelését azonban Hofmann nem tudta átvenni.

Percekkel később jöttek az első cserék, miközben a VAR egy lehetséges német tizenegyest nézett, Schlotterbeck esett el a tizenhatosunkon belül. Nagy Zsolt és Szalai Ádám lement, Ádám Martin és Loic Nego állt be. A németeknél Goretzkát Gündogan váltotta.

Óriási német helyzet maradt ki, a 73. percben Hofmann egyedül vitte a labdát Gulácsira, de nagyon önzetlen volt, balra akarta tolni a labdát Wernernek, Willi Orbán odaért, szerelt.

A 74. percben Szoboszlai beadása után Ádám Martin nyolc méterről, nagyon tiszta helyzetből fejelhetett, sajnos, gyengén.

Gazdag Dániel jelentkezett aztán Sallai Roland helyén, a németeknél Thomas Müller és Julian Brandt állt be.

Gazdag 20 méteres lövését Neuer szögletre tolta.

A 83. percben Ádám, ezúttal Nego beadása után, újabb ziccert hagyott ki fejjel.

A nagyon hasznosan futballozó Styles Callum helyére Vécsei Bálint állt be a legvégén.

Ha nehezen is, de leteltek az utolsó percek.

Magyarország az első két hazai mérkőzésén négy pontot szerzett az A-divízióban. Miután az angol–olasz mérkőzés 0-0-val ért véget, a magyar csapat továbbra is második a csoportjában. (Infostart)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s