h i r d e t é s

Szijjártó Péter azt szeretné, ha Magyarország nem lenne téma a romániai választási kampányokban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Szijjártó Péter azt szeretné, ha Magyarország nem lenne téma a romániai választási kampányokban

2020. május 26. - 16:39

 

Szeretnénk, ha Magyarország nem lenne téma a közelgő romániai önkormányzati és parlamenti választások kampányában - fejtette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott kolozsvári sajtótájékoztatóján kedden.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (j) sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően a szövetség székházában Kolozsváron 2020. május 26-án. - Fotó: MTI/Kiss Gábor

A miniszter úgy vélekedett: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) közvetítésével jó kapcsolat alakult ki a járvány idején Magyarország és Románia között, de pár romániai nyilatkozat "ezzel ellentétes irányba haladt".

Szijjártó Péter kijelentette: megérti, hogy a száz éve hozott trianoni döntés a román és a magyar nemzet számára teljesen mást jelenthet.

Közölte: "Számunkra a trianoni döntés a történelem egyik legszomorúbb pillanata, de ettől még nem kell rosszban lennünk egymással". Hozzátette: "mi a Romániával való kapcsolatot a kölcsönös tiszteletre alapozzuk". (MTI)


 

h i r d e t é s