h i r d e t é s

Szijjártó: hazatért 502 magyar a vesztegzár alá helyezett tiroli térségből

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Szijjártó: hazatért 502 magyar a vesztegzár alá helyezett tiroli térségből

2020. március 31. - 09:01

 

Négy autóbuszból és a közel 150 személygépkocsiból álló konvojjal hazatért hétfő éjjel 502 magyar a korábban karantén alá helyezett tiroli településekről - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éjszakai Facebook-bejegyzésében.

Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

A konvoj "ezekben a percekben érkezik a határra" - írta a miniszter röviddel éjfél után.
Emlékeztetett arra, hogy Ausztria Tirol tartományának öt települését március 13-án két hétre karantén alá helyezték, hogy lassítsák a koronavírus terjedését a régióban. A lezárt területen több mint félezer magyar tartózkodott munkavállalás céljából, és így valamennyien vesztegzár alá kerültek.
Szijjártó Péter emlékeztetett arra is: az eredetileg március 28-án lejáró karantént a tiroli tartományi kormányzat április 13-ig meghosszabbította, azonban szigorú kikötések mellett a tünetmentes külföldi állampolgárokkal kivételt tettek.

"Magyarország természetesen vállalta a kiszabott feltételeket, így nyilatkoztunk arról, hogy állampolgárainkat visszafogadjuk, és gondoskodunk hazaszállításukról" - szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter.
Hozzátette: a hazatérőkre két hét hatóságilag elrendelt házi karantén vár, "azonban most már itthon vannak, és ez a legfontosabb". (MTI)


 

h i r d e t é s