h i r d e t é s

Szijjártó bejelentette, hogy elkészültek a Magyarországon gyártott, világszínvonalú lélegeztetőgépek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szijjártó bejelentette, hogy elkészültek a Magyarországon gyártott, világszínvonalú lélegeztetőgépek

2020. szeptember 25. - 17:12

 

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt 1000 darab, világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, Vácon.

Szijjártó Péter a Celitron Medical Technologies Kft. váci központjában - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter a Celitron Medical Technologies Kft. váci központjában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Magyarországon gyártott lélegeztetőgép technológiai szempontból ma a legjobb a világpiacon: korhatár nélkül alkalmazható, alacsony energiafelhasználású és függetleníthető a korházban lévő intenzív osztályokon rendelkezésre álló sűrített levegőt biztosító kiállásoktól.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője (j2) a Panther 5 típusú lélegeztetőgépeket gyártó Celitron Medical Technologies Kft. váci központjában 2020. szeptember 25-én. - Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hozzátette, hogy a gépet a Honvédkórházban, a Debreceni Egyetemi kórházban és a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen (SOTE) is tesztelték és mindenhonnan csak a legjobb visszajelzések érkeztek. A legyártott gépekből 900 darab szállításra kész, 100 darabot még tesztelnek.


 

Kommentek

h i r d e t é s