h i r d e t é s

Szeszélyes arcát mutatja a húsvéti időjárás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeszélyes arcát mutatja a húsvéti időjárás

2021. április 04. - 05:53

 

Vasárnapra további 1-2 fokot gyengül a nappali felmelegedés, amelyet hétfőn átmenetileg jelentős melegedés követ. Hétfőről keddre virradó éjszaka pedig markáns hidegfront érkezik sokfelé vegyes halmazállapotú csapadékkal.

CIVILHETES olvasói fotó

A napos-gomolyfelhős időben kezdetben délen, délkeleten, napközben már csak egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg kisebb zápor. Az északias szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban +4 és -4, napközben 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Húsvéthétfőn sok napsütésre számíthatunk, de a délután második felében északnyugaton és északon elkezd megnövekedni a felhőzet, viszont estig csapadék sehol sem várható. Délire, délnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős lökések kísérnek majd. Hajnalban többfelé kell számítani fagyra, napközben viszont 12 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de a szeles idő miatt az érzékenyek körében fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat. A hűvös, hideg időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Továbbra is előfordulhatnak vérnyomás-problémák, valamint keringési panaszok.

A szeles idő tovább ronthatja hő- és komfortérzetünket, de a napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Reggelente még öltözzünk rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s