h i r d e t é s

Személyi kölcsönök: a teljesen online hitelfelvétel lassan nem extra, hanem elvárás

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Személyi kölcsönök: a teljesen online hitelfelvétel lassan nem extra, hanem elvárás

2019. február 28. - 15:32

 

Az igen népszerű személyi kölcsönök árazásában nincs változás, újításokban viszont annál inkább. Idén újabb bankok csatlakoztak a teljesen online történő hiteligénylést biztosító pénzintézetekhez, így ma már széles a választék, ha a fotelből ülve akarunk egy jóárasított személyi kölcsönt felvenni.

A kép illusztráció! - Forrás: Infotér

A hitelaggregátor szokás szerint megvizsgálta az elmúlt időszak eseményeit is a személyi kölcsönök piacán.

Domináltak az akciók februárban is: továbbra is elérhető például a Raiffeisen Bank új ügyfeleknek szóló akciója, amellyel jelentősen csökken a hitel kamata, de elérhető még a Sberbank Árgaranciája is, amellyel a bank kedvezőbbre módosítja az igényelt hitel kamatát, ha találunk jobb ajánlatot a piacon. Több bank is kínál ezen kívül jövedelmi kedvezményeket, azaz nagyobb fizetéssel akár több százalékponttal is kedvezőbb lehet az éves kamat.

Ezen túl a Bank360-nal közös akcióban a Bank360 – Sberbank Extra személyi kölcsön igénylésével egy havi törlesztőrészletet spórolhatunk meg, hiszen a futamidő végén jóváírja a pénzintézet, ha a februártól igényelhető személyi kölcsönnél 2024. január 15-én nincs lejárt tartozásunk.

Februári újdonság a Provident Útravaló kölcsöne is. Az akciós hitelt március 19-ig igényelhetjük 350 000 és 600 000 forint közötti hitelösszeggel kizárólag 20 hónapos futamidővel, fix kamatozással. A THM 10,9 százalék, amellyel jelenleg a legkedvezőbb ajánlat az Útravaló ebben a kölcsönösszeg-sávban a Bank360 összehasonlítása alapján.

Újabb szereplő a teljesen online igényelhető hiteleknél

A Bank360 gyűjtése szerint idén februárban már négy pénzintézet kínál a lakosságnak bárhonnan elindítható, teljesen online felvehető személyi kölcsönt. A szakportál szerint idén jócskán bővülhet ez a szám, hiszen a törvényi és technológiai keretek adottak, a hiteligénylők számára pedig óriási kényelmet jelent, ha nem a bankfiókban kell személyesen várakozniuk, hanem mindössze néhány perc alatt letudhatják a teljes hiteligénylést, akár több millió forint felvétele esetén is.

A szakportál szerint jelenleg az OTP Bank, a CIB Bank, a K&H Bank mellett idén már a Cofidis is teljesen online folyamaton keresztül teszi elérhetővé kölcsönét, igaz, utóbbi egyelőre kizárólag mobilapplikációján keresztül. A Cofidis egyébként részben már ezt megelőzően is online, videóchat segítségével végezte az ügyfélazonosítást, ám akkor még papíralapon is el kellett juttatni a fiókba az aláírt szerződést.  A CIB Bank kölcsöne is csak nemrégiben érkezett az asztali számítógépekre: a bank korábban csak mobilbankon keresztül tette lehetővé ügyfeleinek az ilyen típusú hiteligénylést, akkor viszont akár 7 perc alatt is túleshettünk az egész folyamaton.

Nem csak meglévő ügyfeleknek

Ezeknél a hiteleknél idén megszűnt egy jelentős igénylési korlát, mégpedig az, hogy csak meglévő ügyfelek igényelhettek eddig online hitelt. Érthető volt a lépés, hiszen a banki algoritmusok a meglévő számlatörténet alapján szinte minden vizsgálatot el tudtak végezni villámgyorsan, ha hónapok vagy évek óta az adott banknál vezetett folyószámlára érkezett a fizetésünk.

Tavaly elkezdődött azonban a változás, mára pedig mind a négy pénzintézet megnyitotta az online hitelfelvétel lehetőségét azok előtt is, akik nem kizárólag ezeknél a pénzintézeteknél bankolnak. Igaz, még mindig találhatunk enyhébb feltételek, mint például az OTPDirekt szerződés megléte az OTP-nél, vagy a K&H esetében, ahol csak bizonyos pénzintézetek ügyfelei tudják felvenni az online kölcsönt.

A Bank360 arra számít, hogy idén további hitelintézetek csatlakoznak az online felvehető hitelt nyújtó bankokhoz.

Ahogy eddig is, úgy továbbra is állunk a sajtó rendelkezésére háttéranyagokkal, interjúalanyokkal, szakkommentárral és szakmai cikkekkel.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s