fbpx „Szellemekkel” akarták otthon tartani az indonézeket, de csak még többen mentek ki az utcára | CIVILHETES

h i r d e t é s

„Szellemekkel” akarták otthon tartani az indonézeket, de csak még többen mentek ki az utcára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

„Szellemekkel” akarták otthon tartani az indonézeket, de csak még többen mentek ki az utcára

2020. április 15. - 11:04

 

Egy kis indonéziai falu vezetősége „szellemeket” küldött ki az utcára, hogy a hatalmas, fehér lepelbe öltözött önkéntesek elrettentsék az utcán lévőket attól, hogy továbbra is kint tartózkodjanak. - írja a transindex.ro.

Forrás: euronews.hu Fotó: Dita Alangkara

Az indonéz hitvilágban ugyanis a kísérteteket pocong-nak hívják és a földön rekedt halottak lelkét szimbolizálják. Bár vannak jó szellemek, és az elhunyt rokonok is a Földön ragadhatnak, egy pocong megjelenése semmiképp sem jó jel. Egyrészt szerencsétlenséget okoz, másrészt pedig az illető halálának korai eljövetelét jelenti, így mindenki próbál tartózkodni ezektől a mitikus alakoktól.

A falu vezetősége azt hitte, hogy ezzel elérik majd, hogy az emberek kerüljék a nyilvános helyeket és inkább otthon maradnak, de a dolog fordítva sült el, mert az emberek naponta összegyűlnek a „szellemek” érkezésekor, hogy fényképezkedjenek velük, ez pedig tovább növeli a fertőzésveszélyt.

Forrás: euronews.hu/AP

Indonéziában az emberek nem igazán veszik komolyan a vírust, a központi kormány nem rendelt el kijárási korlátozást és az otthonmaradás fontosságát sem erőltetik. A hatóságok sokszor vicces módon figyelmeztetik az embereket a koronavírus veszélyeire, például a motorosrendőrök új bukósisakja egy hatalmas vírust formáz. 

transindex.ro


 

Kommentek

h i r d e t é s