h i r d e t é s

Szeles, záporos, változékony idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles, záporos, változékony idő

2021. március 16. - 05:51

 

Kedden az ország keleti felében felhős, borongós időre számíthatunk, a Dunántúlon viszont hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol van kilátás.

A Tiszántúlon jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A keleti határvidék közelében további gyenge eső még előfordulhat, míg máshol szórványosan kell záporokra, a hegyekben hózáporokra számítani. Néhol esetleg az ég is megdörrenhet. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között várható, de a tartósabban felhős tiszántúli tájakon pár fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de a fokozottan érzékenyek körében hidegfronti tünetek továbbra is előfordulhatnak. Emiatt fejfájás, görcsös panaszok, hasi- és izomgörcsök, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok és rosszullét is jelentkezhet.

Felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A szeles időben fokozódhat a fejfájás, ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, nő a megfázásveszély.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete ugyanakkor javulhat.

Öltözzünk melegen, rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s