h i r d e t é s

Szeles, de szép idővel búcsúzik a hét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles, de szép idővel búcsúzik a hét

2022. május 22. - 05:41

Vasárnapra felfrissül az idő, számottevő csapadék nem várható, szép májusi nap vár ránk. Hétfőn ismét melegedés várható, és csapadék sem fog érkezni.

A felhőátvonulások mellett sok napsütés várható, de időnként jobban összeállhatnak a felhők. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Az északnyugati szél ismét nagy területen erősödik meg, néhol viharos közeli széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 23 és 27 fok között alakul. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a napsütést gomoly- és elsősorban a Dunántúlon fátyolfelhők zavarhatják. Számottevő csapadék estig nem várható. Veszít erejéből a szél. Kora reggel 5-15 fok várható, északkeleten és a völgyekben lesz hidegebb. Délután 22-29 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem várható fronthatás, az átvonult hidegfront mögött megszűnik a fülledtség, így pihentetőbb lesz az alvás, mérséklődnek a szívbetegek tünetei. A hűvösebb reggeli órákban helyenként felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, napközben pefig a többfelé élénk, erős szél okozhat fejfájást, nyugtalanságot.

Ugyanakkor sok napsütés várható, ami jó hatással lesz közérzetünkre, hangulatunkra.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos időben 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, főként az ország déli felén nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s