h i r d e t é s

Székely himnusz és Morvai Krisztina Budaházy ítélethirdetésén – VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Székely himnusz és Morvai Krisztina Budaházy ítélethirdetésén – VIDEÓ

2016. augusztus 30. - 14:43
0 komment

 

Balhé Budaházy ítélethirdetésén, mindenkit kizavartak - írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu

Mindenkit kivezettek a Fővárosi Törvényszék tárgyalóterméből kedd délután, ahol órákig tartott a Budaházy György és társai ügyében hozott ítélet indoklása. Azután terelték ki az embereket a rendőrök, miután kiderült, az ügyész kevesli a tizenhárom év fegyházbüntetést és súlyosbítást kér, pontosabban, hogy Morvai Krisztina ennek hallatán felállt és kiabálni kezdett, nehezményezve, hogy

az ötvenes években nem volt példa ehhez hasonló perre.

Szerinte a mostani ügyészségnek nem Budaházyékat, hanem Gyurcsányt kellene elítélnie, valamint furcsállja, hogy az ügyészség ilyen hirtelen és gyorsan reagált az ítéletre, ami csak úgy történhetett – véleménye szerint -, hogy már jó előre megkapták a bírói döntést. Mindezek után rázendített először a magyar, majd azt követően a Székely himnuszra, ekkor léptek közbe a rendőrök – jelentette a 24.hu helyszínen lévő tudósítója.

Tehát az eddig bent ülők most kint várakoznak, kivéve Morvait, aki maradhatott, miután  EP-képviselői igazolványára hivatkozva nem volt hajlandó távozni a teremből.

Mint ismert, a vád szerint a Budaházy által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos eszközökkel próbált hatást gyakorolni a kormánypártok politikájára, és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

Kedden a Fővárosi Törvényszék meghozta elsőfokú döntését, amely szerint Budaházy tizenhárom év fegyházbüntetést kapott.  Egyik társát 12 év fegyházbüntetést kapott terrorcselekmény, lopás, lőfegyverrel visszaélés miatt, négyen 10 évet, egy további pedig 9 évet. Két vádlottat két év körüli felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották, a többiek pedig 5-7 év körüli letöltendő szabadságvesztést kaptak.

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s