h i r d e t é s

Szegénységben élő családoknak is lehet egy jó nyara?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szegénységben élő családoknak is lehet egy jó nyara?

2021. június 15. - 05:36

 

Igen! Ha különféle szervezetek, egyházak és magánszemélyek összefognak!!

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a tegnapi szabadtéri juniális gyereknap, amelyet a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete szervezett, és amelyen körülbelül háromszázan vettek részt, javarészt nehéz sorsú nagycsaládosok, közel 200 gyermek, a csecsemőtől a kamaszig.

Az eseménynek kedvezett a jó idő is, de főleg az, hogy rengeteg önkéntes és szervezet dobta össze, amije van. A sok kreatív foglalkozás mellett voltak ügyességi versenyek, arcfestés, a Pólus kutyaiskola kutyabemutatója, Jerusalema tánc, trambulin, ugrálóvár, foci, és thai box bemutató a Diamond Gym Muaythai Clubtól. A gyerekek kaptak ajándékba a REGIO Játéktól buborékfújót és lufit, egyéb támogatóktól pedig játékokat, poharat, csokit, és megtekinthettek belülről egy rendőr- és egy kukásautót is.

A gyerekeket szórakoztatta még az Otthon Segítünk Alapítvány, jelen volt és adományokkal segített a Magyar Vöröskereszt XV. kerületi szervezete és ifjúsági önkéntesei, akik szebbnél szebb remekműveket festettek a gyermekek arcára, továbbá a XV. kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat fiataljai is besegítettek. A Baptista Szeretetszolgálat üdítővel és kulaccsal kedveskedett a gyerekeknek, továbbá pizzával a Pizza King jóvoltából, a Szcientológia önkéntes lelkészek bolognai spagettit, csokit, chips-eket és üdítőket osztottak a résztvevőknek. Készült még eperkrémleves, csirkepörkölt és pincepörkölt is, a KFC-nek köszönhetően pedig rengeteg csirkefalatot fogyaszthattak a családok.

A rendezvényt a helyi önkormányzat és rendőrkapitányság mellett a közterület-fenntartók, a Fornetti, és sok-sok önkéntes és magánszemély is támogatta. Az egész esemény nyitott volt, mindenkit szeretettel láttak, a nagycsaládosokon kívül gyermeküket egyedül nevelők is, 1-2 gyermekes családok, sérült gyermekek és fiatalok, sőt idősek is jelen voltak.

Egy biztos: pazar volt a hangulat, mindenki remekül érezte magát a programoknak, a nagylelkű adományozóknak és önkénteseknek köszönhetően. Amennyiben időről időre szervez valaki egy ilyen eseményt, amelyen egy kis összefogással sokan laknak jól, miközben nagyszerűen is érzik magukat és kreatívak is lehetnek, akkor igen jó nyarat teremtünk azoknak, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s