h i r d e t é s

Szakszervezet: finomhangolni kéne az idősek vásárlási lehetőségein

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szakszervezet: finomhangolni kéne az idősek vásárlási lehetőségein

2020. április 03. - 10:57

 

A kereskedelmi dolgozók szakszervezeti vezetője szerint túl sok a 9 és 12 óra közötti három óra, ekkor ugyanis lézengenek a boltokban, amire a boltoknak gyakran hosszabbított nyitvatartással kell válaszolniuk, hogy a forgalmuk meglegyen. - írja az infostart.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Megfontalandónak nevezte a 65 év felettiek vásárlási lehetőségének kisebb átalakítását a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Bubenkó Csaba az InfoRádióban azt mondta, hogy a munkáltatóknak kell felmérniük a vásárlói igényeket.

Mi azt látjuk munkavállalói oldalról, hogy 9 és 12 óra között vásárlói nyomás nem nehezedik a munkavállalókra, de ez nem jelenti azt, hogy ebben az időben nincs munka, hisz ilyenkor van például az árufeltöltés. 12 óra után pedig előfordul az, hogy egyszerre többen mennek vásárolni

 - fogalmazott Bubenkó Csaba.

Szerinte lehetne még azon gondolkodni, hogy mennyi az az időintervallum, ami elég az idősek kiszolgálására; a 3 órás időablak akár 2 órásra is csökkenthető.

A megváltozott forgalmi viszonyok között szerinte megszületett annak a veszélye, hogy a boltok meghosszabbítják a nyitvatartásukat (lévén a 9-12 óra közti idősávban kevés a vásárló és kiesik a bevétel), így viszont egyes helyeken 15 órás munkaidők is keletkezhetnek, ami munkavállalói oldalról nem jó.

infostart.hu


 

h i r d e t é s