fbpx Szájer távozása ronthatja a Fidesz esélyeit a Néppártban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szájer távozása ronthatja a Fidesz esélyeit a Néppártban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szájer távozása ronthatja a Fidesz esélyeit a Néppártban

2020. december 02. - 06:34

 

Szexpartin vett részt és drogot is találtak múlt pénteken Szájer Józsefnél Brüsszelben. A fideszes európai parlamenti képviselő azóta lemondott posztjáról.

Az Alaptörvény egyik megalkotója, Szájer József - Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Beismerte Szájer József, hogy részt vett Brüsszelben egy házibulin, amit a rendőrség oszlatott fel. Belga lapok kedden azt írták, hogy egy magyar európai parlamenti képviselő is ott volt egy múlt pénteki szexpartin, amelyen főleg férfiak vettek részt. A Fidesz politikusa a pénteki rendőri akció után két nappal bejelentette, hogy lemond európai parlamenti posztjáról. Döntését akkor azzal indokolta, hogy már hosszabb ideje gondolkodik azon, befejezi európai politikusi pályáját.

Szájer lemondásával tovább romlottak a Fidesz európai néppárti tagságának esélyei, mert nem sokkal korábban azt is bejelentették, hogy távozik brüsszeli posztjáról Gottfried Péter veterán diplomata, korábbi miniszterelnöki külpolitikai tanácsadó, mert január 1-jétől a Monetáris Tanácsban folytatja munkáját. Kettejük személye elég garanciát jelenthetett a Fidesz számára az Európai Néppártban.

"Szájer József és Gottfried Péter nagyon fontos szerepet játszottak az elmúlt években abban a mutatványban, hogy a Fidesz úgy tolódott egyre inkább a szélsőjobboldalra, hogy közben sikerült megőriznie a tagságát az Európai Néppártban, és megőrizni azt a védelmet, amit a Néppárt nyújtott a magyar kormánynak, illetve a Fidesznek, védelmet uniós eljárásokkal, uniós nyomásgyakorlással szemben" - mondta Jávor Benedek, volt európai parlamenti képviselő, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője.

Gál Kinga, Járóka Lívia és Gyürk András is 2004 óta tagjai az EP-nek, és hiába ismert európai parlamenti képviselő Magyarországon Deutsch Tamás is, egyikük sem olyan fajsúlyos egyszerre az európai és a magyar politikában, hogy képes legyen betölteni a Szájer távozásával elvesztett befolyást. A néppárti tagság megtartása tehát egyre nehezebbé válik a Fidesz számára, sőt, egyes vélemények szerint ezzel elkerülhetetlenné válik a szakítás. (Euronews)


 

h i r d e t é s

Kommentek