fbpx Szájer József még nem mondott le erről a kinevezéséről | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szájer József még nem mondott le erről a kinevezéséről

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szájer József még nem mondott le erről a kinevezéséről

2020. december 06. - 14:49

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szenátusára vár a döntés, hogy mi legyen a kínos botrányba keveredett fideszes politikus címzetes egyetemi tanári megbizatásával.

Szájer József - Forrás: PestiSrácok

Harminc éves politikai karrier ért véget a héten, amikor kiderült, hogy a jogász végzettségű Szájer József - szemben a hivatalos lemondó nyilatkozatával - nem a munkás évekbe belefáradva volt kénytelen lemondani az európai parlamenti mandátumáról, hanem, azért, mert a járványügyi korlátozásokat semmibe véve egy orgián vett részt Belgium fővárosában - egyben az Európai Unió központjában - Brüsszelben.

A történtekről, azok lehetséges politikai utórengéseit ebben a videóban értelmzete az  Mfor. Ennek során felhívták a figyelmet arra, hogy miközben Szájer pár nap alatt lemondott számos tisztségéről (az európai parlamenti mandátumáról, a Fidesz-tagságáról), posztjáról (kuratóriumi tagságáról a Közép- és Kelet Európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítványban), megtiszteltetéséről (Sopron város díszpolgári címéről), arról még nem érkezett hír, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szenátusának címzetes egyetemi tanári kinevezéséről lemondott volna.

A szenátus még 2016-ban döntött Szájer címzetes egyetemi tanári kinevezéséről, az alábbi indoklással:

"Az adományozott címmel kiemelkedő szakmai, oktatói és kutatói tevékenysége iránti elismerésünket fejezzük ki. Meghatározó szerepet vállalt a rendszerváltást előkészítő Ellenzéki Kerekasztal munkájában. Elévülhetetlen szakmai érdemei vannak a közjogi és a külügyi fejlesztés területén, kiemelkedő tudományos tevékenységet folytat. Oktatóként és kutatóként részt vesz a jövő generációjának képzésében. A Magyarország közjogi megújulásában végzett következetes munkája méltóvá teszi őt a címzetes egyetemi tanári cím viselésére."

Az elmúlt napok tükrében a lap megkérdezte az egyetemet, hogy született-e döntés Szájer József címzetes egyetemi tanári kinevezéséről, milyen oktatási tevékenységet végzett és milyen juttatásban részesült. Az alábbi választ kapták szombat este az NKE-től:

"A Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez ezidáig nem érkezett írásos lemondó nyilatkozat Szájer József részéről, címének visszavonásához pedig az NKE szenátusának döntése szükséges. Szájer József oktatási tevékenységet egyetemünkön korábban sem végzett és jelenleg sem végez, díjazásban, illetve egyéb juttatásban nem részesült. Néhány konferencián, illetve rendezvényen vendégelőadóként fogadtuk a korábbiakban." (mfor.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s