h i r d e t é s

Szabályozná a nagy techcégeket a magyar igazságügyi miniszter

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szabályozná a nagy techcégeket a magyar igazságügyi miniszter

2021. január 26. - 16:55

 

Varga Judit Facebookon posztolt közleménye szerint konzultált a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, ami alapján az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról.

A politikus szerint ezzel semmi mást nem szeretnének elérni a nagy techcégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést, semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik.

Azt nem fejtette ki, hogy pontosan mely techcégekre gondol, de posztjából kiderül, igaz, nem kimondva, hogy Donald Trump Twitter fiókjának törlése miatt valószínűleg a közösségi média profilokért aggódik a miniszter.

Varga Judit azt írta, Magyarország továbbra is együttműködik az unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében.

— Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az online térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül. Lekapcsolhatók a pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, kis- és nagyvállalatok, valamint állami vezetők is – fogalmazott a miniszter. (Euronews)

Kapcsolódó cikkek: 

 

Kommentek

h i r d e t é s