h i r d e t é s

Southamtpon vezetése külön is kiborult a no-go propagandán, nyilvános bocsánatkérést követelnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Southamtpon vezetése külön is kiborult a no-go propagandán, nyilvános bocsánatkérést követelnek

2016. szeptember 23. - 14:26
0 komment

Pártoktól független, nemzeti ügyet csináltak az Orbán-kormány népszavazási "tájékoztató" füzetéből Southamptonban - írja a HVG.hu.

A kormányzati "tájékoztató" füzet

A no-go zónának titulált dél-angliai város vezetői egy emberként nevezték abszurdnak a kék szóróanyag állításait, és arra szólították fel a magyar államot, hogy nyilvánosan ismerje el hibáját.

Felháborodva utasították vissza a magyar kormány állításait az angliai Southampton vezetői az után, hogy a kormány népszavazás előtti kampányfüzetében a dél-angliai város is no-go zóna bélyeget kapott.

Az ügyről beszámoló helyi Daily Echo felidézi: a 18 oldalas kiadványban, amelyet magyar háztartások millióinak postázták ki, azt állítják, hogy Southampton (és más európai városok) egyes részei a bevándorlás következében no-go zónává vált, ahol a jogállami normák már nem érvényesülnek.

Royston Smith helyi tory képviselő azt követeli, hogy Magyarország nyilvánosan kérjen bocsánatot. Emlékezetes, a no-go térkép miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek voltak nehéz percei a BBC kedd esti műsorában, majd a brit külügy is nemtetszésének adott hangot. Az érintett nagykövetségek közül egyedül a belga nem reagált, a német, a francia, a svéd és az angol értetlenségének adott hangot a 444 kérdésére.

A southamptoni Smith úgy fogalmazott, "nem is lehetne távolabb a valóságtól, amit a városról állítanak", Southamptonban valóban sok bevándorló él, de az integráció nagyrészt zavarmentesen zajlik és szajlott, no-go zónák pedig nincsenek a városban. "A magyar kormány állításai teljesen elfogadhatatlanok."

A városi tanács ellenzékének vezetője, Jeremy Moulton is elítélte a kvótanépszavazási szóróanyag állításait "vérlázítónak és pontatlannak" nevezve azokat. A leírás távolról sem emlékeztet Southamptonra - tette hozzá.

Alan Whitehead munkáspárti képvselő szerint az abszurd állítások arról tanúskodnak, hogy a készítő "totális tévedésben" van az Egyesült Királysággal kapcsolatban.

hvg.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s