h i r d e t é s

Soros György nekiment a kínai elnöknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Soros György nekiment a kínai elnöknek

2019. január 25. - 08:38

 

A kínai vezető Hszi Csin-Ping hatalmas ellensége a nyílt társadalmaknak, mert a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével megszilárdítja a totalitárius kontrollját a kínai emberek felett - nyilatkozta Soros György a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórum éves vacsoráján. - írja a Portfolio

Soros György Davosban - Forrás: BBC

Soros általánosságban is megfogalmazta aggodalmát, amikor azt mondta, hogy az autoriter rezsimek az új technológiákkal nagyon hatékony segítő eszközöket kapnak, ami nehezíti a nyílt társadalmak megvédését.

A befektető főként az épülőben lévő kínai társadalmi hitelrendszert tartja ijesztőnek, amelyben osztályozzák az emberek cselekedeteit és szokásait, és ezek alapján jogokat vonhatnak el tőlük. A közlekedési törvények megsértése például megakadályozhatja, hogy valaki vonatjegyet vehessen.

A milliárdos befektető tavaly Davosban Donald Trump amerikai elnököt bírálta, illetve nagy figyelmet váltott ki, amikor az óriásira növekedett Facebookban és Google-ben látott jelentős kockázatot.

Soros most sem kímélte Trumpot, akinek Kína-politikáját tulajdonképpen túl puhának minősítette. Szerinte az USA-nak még inkább Kínára kell összpontosítania, ahelyett, hogy az egész világgal folytat kereskedelmi háborút.

Sajnos úgy tűnik, hogy Trump engedményeket ad Kínának és győzelmet hirdet, ám eközben megújítja az Egyesült Államok szövetségesei elleni támadásait. Ez alááshatja azt az amerikai célt, hogy megfékezze a kínai jogsértéseket.

portfolio.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s