h i r d e t é s

Sokkolta a G20 résztvevőit megdöbbentő húzásával Trump

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sokkolta a G20 résztvevőit megdöbbentő húzásával Trump

2017. július 09. - 09:21

Donald Trump amerikai elnök a lányát ültette be a világ vezetői közé szombaton Hamburgban a G20-csoport csúcstalálkozóján, amikor egy időre távozott a délelőtti munkatanácskozásról - erősítette meg a tanácskozáson részt vevő több delegáció.

Forrás: ABC

Először Szvetlana Lukas, az orosz elnök főtanácsadója, a csúcsértekezlet előkészítésében közreműködő orosz szakértők vezetője számolt be erről a Twitteren közétett, fényképpel illusztrált bejegyzéseiben. A fotón az látható, hogy Donald Trump helyén lánya, Ivanka Trump ül a kerekasztalnál, a brit kormányfő és a kínai elnök között.

"Ivanka kíséri Trump elnököt" - írta előbb az orosz diplomata, majd a fényképet kísérő üzenetében hozzátette: "és helyettesíti Trump elnököt a G20-ak tárgyalóasztalánál, amikor (az elnök) kétoldalú találkozókra távozik".

Más delegációk is megerősítették ezt az értesülést.

Ivanka Trump tanácsadói tisztséget tölt be az édesapja mellett. Státusa azonban bírálatokat vált ki, főleg külföldön.

"A politika keverése a családdal és az üzlettel, leginkább a nepotizmusra emlékeztet, nálunk ez elképzelhetetlen lenne" - mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter nemrégiben, amikor Ivanka Trump látogatást tett Németországban. (MTI) / inforadio.hu

 


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s