h i r d e t é s

Sokkoló brit tanulmány készült, kínai tudósok alkothatták meg a koronavírust?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Sokkoló brit tanulmány készült, kínai tudósok alkothatták meg a koronavírust?

2021. május 31. - 05:56

Egy kiszivárgott, elsöprő erejű brit tanulmány szerint kínai tudósok alkották meg a járványért felelős SARS-CoV-2 vírust, majd megpróbálták ezt elfedni mérnöki visszafejtés útján.

A Vuhani Virológiai Intézet épülete előtt Hupej tartomány székvárosában, Vuhanban 2021. január 27-én. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi, a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott szakértőinek kéthetes karanténja január 28-án ér véget a koronavírus-világjárvány legelső, ismert gócpontjának számító Vuhanban. - Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A tanulmányt Angus Dalgleish brit professzor és egy norvég tudós, Dr. Birger Sörensen készítette, mely rövidesen egy tudományos szaklapban is megjelenhet. A tanulmányban állítják, olyan „sajátos ujjlenyomatokat” találtak a vírusmintákban, ami egyértelműen laboratóriumi manipulációra utal.

A kutatómunka szerint a Vuhani Virológiai Intézetben tevékenykedő tudósok természetben előforduló vírusokat manipuláltak és tették őket fertőzőképesebbé annak érdekében, hogy megvizsgálják az emberekre gyakorolt potenciális hatását.

A szerzők szerint a SARS-CoV-2 vírus is ilyen módon lett megalkotva: a kínai barlangi denevérekben fellelhető egyik koronavírusra új „tüskéket” tettek és ennek hatásait vizsgálták, amikor a rossz biztonsági protokollok miatt a vírus egyszerűen kiszökött az intézetből.

Állításuk szerint a tudósok ezt követően, hogy ne bukjanak le, a mérnöki visszafejtés technikájával megpróbálták úgy alakítani a vírust, hogy olyan legyen, mintha denevér-koronavírusból fejlődött természetes úton.

Daily Mail birtokába jutott és közzétett tanulmány nem kis elutasítást váltott ki az újságírók és szakértők körében, ám a lap állítása szerint a Quarterly Review of Biophysics Discovery nevű szaklapban rövidesen publikálhatják a szerzeményt.

Az elmúlt idők során egyre több tudós és politikus kezdte el osztani a koronavírus „laborszökevény” eredetét, melyet eddig általában elvetettek. Egyre többen kezdeményezik, hogy a WHO és a szakértők ezt az eshetőséget is vizsgálják ki megfelelően, melyre már a szervezet ígéretet is tett.

Már Joe Biden amerikai elnök is csatlakozott abba a körbe, amely további vizsgálatokat követel, a saját titkosszolgálatának is elrendelte, hogy 90 napon belül találjanak a választ a kérdésre, hogy honnan ered a SARS-CoV-2 vírus és hogyan tört ki a járvány.

A tanulmány szerzői szerint az vált gyanússá, hogy a COVID-19 járványt okozó vírusnak nem volt kézzelfogható természetes felmenője a genetikai térképe alapján, meglátásuk szerint igenis erősen gyanús, hogy laboratóriumi manipulációk útján alkották meg ezt a vírust.

A fizika törvényei alapján nem lehet egymás mellett, sorban négy pozitív töltésű aminosavad, ezt csak úgy lehet elérni, ha mesterségesen állítod elő” - fogalmazott Dalgleish.

A szerzőpáros elmondása szerint éppen egy COVID-elleni vakcinán dolgoztak, így folyamatosan vizsgálták a vírus mintáit, amikor olyan bizonyítékot fedeztek fel a vírus génjei között, amely egyértelműen emberi közbeavatkozásra utal.

A tanulmányban azt is részletesen kifejtik, hogy a kínaiak hogyan próbálták meg szándékosan és módszeresen elpusztítani a bizonyítékokat, mely arra mutatott volna, hogy ember által kreált vírus volt a SARS-CoV-2. Ehhez mindent bevetettek, több tudós és újságíró, akik elkezdték zörgetni a harasztot, el is tűntek.

Nagyon úgy tűnik, hogy tárolt vírusanyagok és ezzel kapcsolatos információk megsemmisültek, ebből kifolyólag hatalmas lyukak vannak az adatokban, amelyeket lehet, hogy sosem tudunk betölteni

A tanulmány szerzői szerint 2020 elején több új vírustörzset is feltöltöttek kínai tudósok a genetikai adatbázisokba, melynek hirtelensége alapján gondolják, hogy visszafejtés útján nyerték ki a különböző törzseket, hogy úgy tűnjön, ez egy természetes fejlődés eredménye lett.

Hozzátették: egy természetes vírusjárvány során a kórokozó folyamatosan mutálódik, de általában ugyan még fertőzőbb lesz, de kevésbé fog súlyos betegséget okozni. A COVID-19 járvány esetében azonban nem ez a helyzet, hanem a betegség is súlyosabbá vált vagy legalább olyan súlyos maradt. (liner.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s