h i r d e t é s

Sokfelé "maradj otthon idő lesz"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokfelé "maradj otthon idő lesz"

2022. május 29. - 05:41

Vasárnap sok felhőre és kellemetlenül hideg, hűvös időre kell számítani, a kinti progrmaoknak egyáltalán nem kedveznek a feltételek. 

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, de rövidebb napos periódusok helyenként előfordulhatnak. Eső, záporeső több helyen is várható. Az északkeleti, északi szél megélénkül, néhol időnként megerősödik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de a vastagabb felhővel borított, tartósabban csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb lesz. Késő estére általában 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőtől azonban hirtelen melegedés kezdődik!

Hétfőn már több napsütés ígérkezik, reggel még délen, délkeleten eshet néhol, napközben az erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor. Északon-északkeleten élénk lesz a nyugatias szél. Hajnalban 4-13, délután 19-25 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Vasárnap mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket. Előfordulhat görcsös fejfájás, hasi- és izomgörcs, emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, szédülés, alvászavarok jelentkezhetnek.

A borongós idő negatív hatással lehet a hangulatra, közérzetre, levertséget, bágyadtságot okozhat.

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre és a kiegyensúlyozott táplálkozásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s