fbpx Sok százezer embert nem érdekel, hogy jachtozik-e Szijjártó, vagy sem, mert a munkájuk a külügyminisztertől függ | CIVILHETES

h i r d e t é s

Sok százezer embert nem érdekel, hogy jachtozik-e Szijjártó, vagy sem, mert a munkájuk a külügyminisztertől függ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok százezer embert nem érdekel, hogy jachtozik-e Szijjártó, vagy sem, mert a munkájuk a külügyminisztertől függ

2020. szeptember 01. - 06:09

 

Menczer államtitkár egy nagyon érdekes elméletet vezetett arról elő, hogy milyen viszonyban is állnak az állam és a társadalom szolgái az emberekkel, illetve nem kétli, hogy főnöke luxuspihenése nem érintett közpénzt.

"Szerintem azt a több százezer embert, akinek a megélhetése a külügyminiszter munkájához köthető, sokkal jobban érdekli az, hogy van munkája és bevétele, mint a külügyminiszter nyaralása" – magyarázta Menczer Tamás külügyi államtitkár az ATV Start című műsorában.

A 444.hu vette észre, hogy a fideszes politikus, hogyan "tette rendbe" főnöke luxusjachtozásának az ügyét.

Az ATV műsorvezetőjének kérdéseire válaszolva Menczer nem vonta kétségbe Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyarázatát: "A külügyminiszter úr azt mondta, hogy ez a nyaralás semmilyen formában nem érintett közpénzt. Meggyőződésem, hogy azért támadják ezzel a nyaralással, mert a munkájában nem tudják megfogni. A külügyminiszter regnálás óta, 2014 óta 538 külföldi beruházás valósult meg." - érvelt az államtitkár.

A riporter felvetette, szerint ez egyrészt nem ide tartozik, másrészt Szijjártó vagy fizette a luxusjachtozást vagy ajándékot fogadott el. Ha az utóbbi történt, azt úgy hívják, hogy korrupció.  

"Amit ön mond, a korrupció említését a külügyminiszter úrral kapcsolatban, a leghatározottabban visszautasítom" – kelt ki magából Menczer Tamás, akinek legerősebb állítása, hogy semmilyen bizonyíték nincsen... (nepszava.hu)

 


 

Kommentek

h i r d e t é s